Facebook  

logo1.png

hokksund bybilde 980.jpgAmbulansehelikopter 980 brann eiker næringspark 980.jpg

Hengsrød AS

Skrevet tirsdag 12. februar 2013 av Roy Hansen

PRESSEMELDING

 

Pressemelding i PDF HER 

 

Dato: 11.02.2013

 

 

Hengsrød Smie samler kreftene i felles selskap

 

Hengsrød Smie i Vestfold og i Buskerud ble fra nyttår ett selskap der det tradisjonelle smie-navnet er utelatt. Bedriften vil med dette symbolisere at de tar steget inn i fremtiden med en helt ny og strømlinjeformet struktur.

 

Konkurransen i påbyggerbransjen og i salg av kraner hardner til og bedrifter som ikke utvikler seg og følger opp nye trender vil neppe klare seg i et tøft marked. Dette har de to privateide selskapene innen Hengsrød-samarbeidet nå tatt på alvor, og fra nyttår slo de seg sammen til et nytt selskap hvor de bare har beholdt Hengsrød-navnet.

 

- Dette er en langsiktig strategi for å styrke oss i markedet og gir oss muligheter til å ta større andeler i et stadig mer krevende marked, sier daglig leder for det nye selskapet, Øyvind Røste.

 

Ifølge Røste jobbes det nå intenst med å få ned både byggetid og ståtid for kundene. Påbygg av hengere og tipp vil utføres ved avdelingen i Våle i Vestfold. Avdelingen i Vestfold har også åpnet nytt verksted for å øke innsatsen på service av kraner og utstyr.

 

Avdelingen i Vestfossen i Buskerud skal spisse kompetansen sin inn mot kranmarkedet, og hovedfokuset blir kranpåbygg, kranrelaterte jobber, bakløftere og reparasjoner.

 

Bård Reitan, som var daglig leder i avdelingen i Buskerud, vil i det nye selskapet ha ansvaret for salg og ettermarked.

 

- Vi kommer til å samkjøre jobber i langt større grad enn tidligere mellom våre to avdelinger. På den måten vil vi få en mer strømlinjeformet og effektiv produksjon, sier Bård Reitan.

 

Økte kostnader av biler og utstyr stiller også nye krav til påbyggerbransjen. Ikke minst gjelder det ståtid for kundene.

 

- Vi skal gjøre alt for at kundens uproduktive tid blir så kort som mulig. Det er tross alt på veien bil og utstyr hører hjemme og det er derfor viktig at vi kan tilby rask og effektiv service uten at det går ut over kvaliteten vi leverer, sier Øyvind Røste.

 

Krav til dokumentasjon

Det er stadig strengere krav til dokumentasjon og internkontroll fra myndighetenes side. Det gjelder også for kundene til Hengsrød AS. Gjennom å samle kreftene i ett selskap, med felles administrasjon og felles datasystemer, vil dette bli langt mer effektivt gjort.

 

- Vi har gjort mye dobbelt opp tidligere, men vi har brukt det siste halvåret til å bygge om systemer internt slik at vi nå skal få en mer strømlinjet organisasjon, sier Bård Reitan.

 

Fakta:

Hengsrød Smie AS i Våle hadde i 2012 en omsetning på 20 mill. kroner og åtte ansatte. Selskapet har lange tradisjoner og ble etablert så tidlig som i 1916. Hengsrød Smie Buskerud AS hadde samme år en omsetning på 13 mill. kroner med fem ansatte. Selskapet ble etablert i 2003 i Vestfossen i Øvre Eiker.

 

Hengsrød sammenslåing

Bildetekst

Bård Reitan (t.v.) og Øyvind Røste slo seg sammen til ett Hengsrød-selskap fra nyttår og skal nå spisse både kompetanse og produksjon for enda bedre kundeservice.

 

 


Utskriftsvennlig versjon   Skriv ut Del på facebook   Del på facebook


Roy´s Pressetjeneste
Postboks 275
3301 Hokksund
Tlf: 32 75 46 25
Mobil: 926 38 682
E-post: roy@pressetjeneste.no

 

Nettsted utviklet av InBusiness AS